KAKO PREŽIVETI IZOLACIJU UZ KULTURU

Maja Suša

Pitali smo našu mladu i perspektivnu glumicu Maju Šušu kako provodi dane i šta bi nam preporučila. Maja Šuša je osnivač i umetnička direktorka Bašta Festa, internacionalnog festivala kratkog igranog filma u Bajinoj Bašti. Autor je radio emisije "U svojoj bašti", koja se emituje na Radio Aparatu petkom u pet. Ostvarila uloge u raznovrsnim pozorišnim predstavama, TV serijama i filmovima, a ove godine je očekuje premijera filma "Posle zime" mladog reditelja Ivana Bakrača, u kome igra jednu od glavnh uloga.

FILM
Bašta Fest redovno kači na svojim društvenim mrežama zanimljiva ostvarenja sa ovog festivala. Svako može da nađe nešto za sebe, a to je prilika i da skrenemo pažnju i razvijamo interesovanje za kratki film. Takođe, u toku je Moj Off (Online filmski festival) na čijem sajtu možete pogledati filmove sa prethodnih izdanja Festa i Festivala autorskog filma, kao i program za decu.

PREDSTAVA
Pojavila se prava navala online pozorišnih sadržaja. Veoma je važno kako je snimljena predstava i režiran snimak, a čini mi se da se po svaku cenu sada stavlja što više sadržaja online bez obzira na njihov kvalitet. Ja sam za predstavu u pozorištu na koje nadam se nećemo toliko dugo čekati.

KNJIGA
Idealno je vreme da se pročita "Napuljska tetralogija" Elene Ferante. Ja trenutno čitam "Uhvati zeca" Lane Bastašić, a preporučujem i "Yugoslava" Ane Vučković.

ŠTA SVE MOŽEMO ONLINE KADA SMO IZOLOVANI?
Sadržaja ima baš mnogo – online pristupi postavkama brojnih muzeja, online treninzi i časovi joge, besplatni kursevi jezika i još mnogo toga. Verujem da je ova izolacija idealno vreme da se posvetimo sebi i ispunimo neke želje za koje nikada nismo imali vremena.

X
Kolačići

Novaston Grupa može koristiti kolačiće kako bi nam pomogli da razumemo vaše potrebe i pružimo vam bolje korisničko iskustvo. Možete sprečiti postavljanje kolačića preko našeg veb sajta promenom podešavanja vašeg internet pretraživača.