NOVASTON prijatelj Fondacije SOS Dečija sela Srbija

Devojčica iz dečijeg sela

Zvanični podaci govore da u Srbiji više od 200.000 dece živi na ivici siromaštva u socijalno ugroženim porodicama, a više od 6.000 njih je bez roditeljskog staranja. Platforma NOVASTON se, kao odgovorna kompanija koja podržava humanitarni rad, od ove jeseni priključila Klubu prijatelja Fondacije SOS Dečija sela Srbija.

„Sve četiri naše kompanije (NAM, NFM, NPM i NMC) dugoročno će pomagati akcije i projekte Fondacije SOS Dečija sela koji su usmereni na pomoć najmlađima za njihov srećniji život i bolju budućnost“, izjavila je Mia Zečević, CEO Novaston platforme.

Fondacija SOS Dečija sela Srbija od 2004. godine brine o deci i mladima bez roditeljskog staranja, radi na poboljšanju uslova za život dece u socijalno ugroženim porodicama koje su u riziku da ostanu bez svoje biološke dece, a pomaže i mladima kroz treninge, mentorstva i pomoć pri zaposlenju.

Dečije selo„U Dečijem selu Kraljevo, zajedno sa Zajednicom mladih i programom Polu-samostalnog života, deci i mladima bez roditelja ili odgovarajućeg roditeljskog staranja pružamo ljubav, dom i podršku koji su im neophodni za srećno detinjstvo i slobodan razvoj ličnosti sve do njihove samostalnosti. Zajednički radimo svi - naše SOS mame i tete, seoski majstor, psiholog i stručni tim, ali i naši sadašnji i budući prijatelji poput Novastona, bez čije pomoći ne bismo uspeli. Trenutno je oko 95 dece i mladih u SOS Dečijem selu Kraljevo“, kaže Sunčica Matić iz Odeljenja za prikupljanje sredstava i komunikacije SOS Dečija sela Srbija.

Osim tog najvažnijeg projekta, fondacija SOS Dečija sela Srbija je u poslednjih šest godina pomogla da gotovo 1.800 dece ostane u svojim porodicama u Nišu, Obrenovcu i Beogradu kroz program za jačanje porodica koje su u riziku da ostanu bez svoje dece. Više od 700 porodica je tako kroz direktan i individualan rad dobilo podršku u razvijanju roditeljskih veština, ekonomskom osnaživanju i integraciji u društvenu zajednicu. Takođe, tu je i program ekonomskog osnaživanja mladih koji su odrasli u domovima, hraniteljskim porodicama i socijalno ugroženim porodicama. Više od 360 njih od 2016. godine koristi usluge centra “Jaki Mladi” u Beogradu.

Više o njihovom humanom radu možete naći na sajtu: www.sos-decijasela.rs

Članstva
 

UNICEF Friends Club

Bedž pomažemo Dečija sela

X
Kolačići

Novaston Grupa može koristiti kolačiće kako bi nam pomogli da razumemo vaše potrebe i pružimo vam bolje korisničko iskustvo. Možete sprečiti postavljanje kolačića preko našeg veb sajta promenom podešavanja vašeg internet pretraživača.