Društveno odgovorno poslovanje u doba korona virusa

Mia Zečević

Nastavili smo i sa društveno odgovornim poslovanjem. Iako smo i sami, kao kompanija, vrlo pogođeni situacijom, trudimo se da ipak, na sve načine na koje možemo, pomognemo zajednici uključivanjem u različite dobrotvorne akcije. Do sada smo učestvovali u nabavci zaštitne opreme za one kojima je ta vrsta pomoći u ovom trenutku najpotrebnija.

“Kako se platforma Novaston bavi specifičnim uslugama u različitim oblastima, opredelili smo se da naše mreže i sajt ustupimo brojnim stručnjacima sa kojima sarađujemo, kako bi kroz svoje tekstove odgovorili na razna pitanja, a u cilju da svi zajedno lakše preživimo “korona” situaciju. Nekoliko dana pre proglašenja vanrednog stanja organizovali smo da većina zaposlenih u kompanijama koje čine našu Novaston platformu radi od kuće. Za one koji su na terenu, a reč je uglavnom o našim property i facility menadžerima, obezbeđena je neophodna zaštitna oprema. Sve vreme smo pratili i pratimo zvanično propisane mere i činimo sve da naši zaposleni budu bezbedni. Važno je da naglasimo da ni u jednom trenutku nismo prekinuli rad – formirali smo krizni tim i uveli dežurstva, uspostavili jasne linije komunikacije sa klijentima. Naša kompanija ima specifične partnere i klijente, vlasnike i investitore šoping centara, ritejl parkova, poslovnih prostora, kao i drugih real estate asseta, kojima smo sve vreme na raspolaganju za brzo rešavanje kriznih situacija, jer je država gotovo svakodnevno donosila specifične mere prema kojima je trebalo prilagoditi poslovanje i što pre ih primeniti. Takođe, s obzirom na to da imamo partnere i saradnike u inostranstvu, to podrazumeva ne samo da budemo na stalnoj “vezi” sa njima i na vreme ih obaveštavamo o svim odlukama i promenama, već i da im dajemo konkretne predloge i savete kako održati posao u ovom periodu. Razmenjujemo iskustva i sve relevantne podatke sa kolegama iz Hrvatske, ali i drugih zemalja u okruženju koje su kao i Srbija pogođene ovom širenjem korona virusa”, izjavila je Mia Zečević, generalna direktorka Novaston platforme.

X
Kolačići

Novaston Grupa može koristiti kolačiće kako bi nam pomogli da razumemo vaše potrebe i pružimo vam bolje korisničko iskustvo. Možete sprečiti postavljanje kolačića preko našeg veb sajta promenom podešavanja vašeg internet pretraživača.