Ključni trendovi u facility menadžmentu

International conference 'World Workplace Europe meets Facility for Future'

Facility menadžer Uroš Galović prisustvovao je međunarodnoj konferenciji „World Workplace Europe meets Facility for Future“, koja se održala u Amsterdamu, od 20. do 23. marta. Ključna tema konferencije su bili trendovi u ovoj oblasti. U sklopu panela velika pažnja posvećena je uticaju novih tehnologija, primeni veštačke inteligencije u procesu poslovanja, sprezi između facility menadžmenta i HR, kao i održivosti.

International conference 'World Workplace Europe meets Facility for Future'„Ono što će definitivno obeležiti period koji je pred nama, kada je u pitanju facility menadžment, jesu nove tehnologije, primena veštačke inteligencije u tehnikama upravljanja, digitalizacija usluga i personalizacija. Zahvaljujući upotrebi velikih podataka i senzora, objekti postaju sve više „pametni“, bilo da su u pitanju poslovni ili stambeni prostori, šoping centri i ritejl parkovi. Da bi se povećala njihova konkurentnost, od facility menadžera će se zahtevati da idu dalje od pukog održavanja „fizičke“ infrastrukture i da se sve više fokusiraju na inovacije i unapređenje objekata prema principima održivosti. Takođe, u prvom planu je i proces personalizacije, posebno kada su u pitanju poslovni prostori. Klijenti iz ovog segmenta, ali i zaposleni, sve više očekuju da pružaoci usluga u FM i drugim uslužnim delatnostima obezbeđuju personalizovane usluge koje uvećavaju njihovu vrednost i koje ih stavljaju u “centar pažnje”. I u tom smislu je važna uloga HR menadžera i njihova veza sa facility menadžerima.” - istakao je Uroš.

International conference 'World Workplace Europe meets Facility for Future'Konferenciju je organizovala međunarodna organizacija IFMA (International Facility Management Association), najprepoznatljivija facility management asocijacija na svetu. Jačanje facility management veština i znanja profesionalca je nešto čime se ova organizacija oduvek bavi i mnogo toga može da se nauči na ličnom nivou iz ovog članstva. Od ove godine i Novaston je deo ove priče, kroz članstvo facility menadžera Uroša Galovića. Prema njegovim rečima, ovo članstvo je važno za i za njega, kao pojedinca, ali i za Novaston Facility Management kao kompaniju, jer je njen cilj da ulaže u svoje zaposlene i stvori okruženje u kom svi mogu da napreduju.


X
Kolačići

Novaston Grupa može koristiti kolačiće kako bi nam pomogli da razumemo vaše potrebe i pružimo vam bolje korisničko iskustvo. Možete sprečiti postavljanje kolačića preko našeg veb sajta promenom podešavanja vašeg internet pretraživača.