KNJIGA JE NAŠ NAJBOLJI PRIJATELJ

Autor teksta: Lidija Maričić Savusalo, generalni menadžer Finesa izdavačke kuće

Lidija Maričić

Pretpostavljam da se u vama nalaze dva oprečna osećanja - želja da vreme u samoizolaciji iskostite na najbolji mogući način, za vaš lični napredak i sve ono što ste odlagali usled nedostatka vremena. Drugo osećanje je preplavljenost informacijama, koje vas čine uplašenim i aksioznim i koje vam ne dozvoljava da se opustite i posvetite svemu što želite i za čim dugo žudite.

I za jedno i za drugo osećanje, rešenje je - KNJIGA!

Knjiga ima lekovito dejstvo za sva stanja koja prolazite tokom ovih dana neizvesnosti. Garantujem vam da ćete u svakoj pronaći bar jednu informaciju koja će vas dotaći i pomeriti iz mesta, koja će doneti nova pitanja i ohrabrenja.

Kako nam se raspoloženja brzo menjaju i često su pod uticajem vesti iz “spoljnog sveta”, predlažem da pored sebe imate 2 ili 3 odabrane knjige koje možete menjati i čitati istovremeno, u skladu sa raspoloženjima.

Čitanje je takođe veština koja se vežba, trening koji sebi možete prirediti na dnevnom nivou jer knjige su - lekovite.

Predlažemo vam ovom prilikom 5 knjiga koje će probuditi želju za ličnim i profesionalnim razvojem odmah:

1. Sve je rešivo!
Autorka Marie Forleo je apsolutna inspiracija. Njene videe, blogove, knjige čitaju milioni širom sveta i u glas izgovaraju Sve je rešivo parolu koja je Marie izvela na tron koji je sama zacrtala.
Način na koji njen moto utiče na vaše odluke i pozitivni fokus je zaista fascinantna. Opra je Marie nazvala misaonim liderom sledeće generacije, a njena emisija MarieTV sa preko 52 miliona pregleda i podcast “The Marie Forleo Podcast” sa skoro 12 miliona download-ova idu u prilog tom nadimku i tituli koju nosi.

2. Samodisciplina
Samodisciplina je veština koju svi želimo, zar ne? Ali kako je steći, da li se sa tim rađamo ili možemo da je razvijamo? Hajde da zamislimo da se samodisciplina trenira i da se do nje stiže jednostavnim koracima tokom sedmodnevnog procesa. Da, tako je! Dozvolite sebi da promenite navike i počnete sve ono što ste odlagali, odugovlačili ili izbegavali.

3. Sreća je navika
Sa preko 30 miliona prodatih primeraka od njene prvobitne publikacije 1960. godine, knjigu „Sreća je navika-Psihokibernetika“ koriste sportisti, preduzetnici, studenti i mnogi drugi, kako bi postigli ciljeve koje će im promeniti život iz korena. Knjiga koja je više od 60 godina čitana, citirana i primenjivana!
Bez obzira na to da li je vaš cilj gubitak težine, završetak studija, osnivanje startup kompanije, mentalna stabilnost ili promena sopstvene slike o sebi, uz metode dr. Maksvela Molca, otkrićete da vaši ciljevi ne samo da nisu nedostižni već ih je vrlo jednostavno ostvariti.

4. Kako da dođete do moćnih ideja
Da li ste se ikada suočili s kreativnom blokadom? Da li ste poželeli da imate bolje ideje? Da li ste nezadovoljni količinom kreativnih inovacija u vašoj kompaniji ili biznisu koji vodite? Da li imate utisak da čujete od kolega konstantno iste, predvidive ideje? A da li ste nekada udahnuli svež vazduh, ugledali dnevnu svetlost i nešto pojeli u sred radnog dana?
Dejv Birs, dugogodišnji kreativni direktor nekih od najvećih i najboljih marketinških agencija u Velikoj Britaniji, usmerava vas kako da rešite problem, kako da podstaknete svoje razmišljanje, kako da prodate ideju, kako da izgradite podršku za nju i kako da inspirišete druge na sjajne ideje. Dokazuje da svaka organizacija i bilo koji pojedinac ili odeljenje unutar organizacije može da stvori plodno okruženje za zanimljive ideje.

5. Atomske navike
Da li ste skoro čuli za neku knjigu koja je za godinu dana po objavljivanju prevedena na 44 jezike? Atomske navike je upravo ta knjiga koju je Džejms Klir maestralno napisao, razložio na proste činioce nauku o našim navikama. Kako on tvrdi, male promene - ogromni rezultati. Svaki savet je primenljiv na apsolutno svaki aspekat života. Dozvolite da vas Klir povede u svoju Akademiju navika.

X
Kolačići

Novaston Grupa može koristiti kolačiće kako bi nam pomogli da razumemo vaše potrebe i pružimo vam bolje korisničko iskustvo. Možete sprečiti postavljanje kolačića preko našeg veb sajta promenom podešavanja vašeg internet pretraživača.